Een cyste is een zakje gevuld met vloeistof wat zich in de baarmoeder kan bevinden of in de eierstok, hierdoor kunnen ze ongemak veroorzaken. Cyste baarmoeder symptomen zijn bijvoorbeeld pijn in de onderbuik wat voortdurend optreed of met tussenpozen. Een onregelmatige menstruatie, tussentijds bloedverlies door het barsten van een cyste wat zorgt voor hevige pijn in de onderbuik.

De oorzaak van een cyste in de baarmoeder is niet bekend, wel kan een behandeling ervoor zorgen dat de cyste baarmoeder verdwijnt. Er zal met een echo bekeken worden of er een cyste aanwezig is en waar deze zich bevind. Een kleine cyste zal uit zijn eigen weer verdwijnen, is er sprake van een grotere cyste dan zal deze operatief verwijderd worden.

Cyste in baarmoeder

Een cyste in de baarmoeder kan zorgen voor vervelende klachten, zoals hevige pijn in de onderbuik. Meestal kan een cyste geen kwaad en zal deze uit zijn eigen weer verdwijnen, is de cyste groter van formaat dan kan met een kijkoperatie de cyste verwijderd worden.

Klachten die optreden bij het hebben van een cyste zijn pijn in de onderbuik wat voor langere tijd aanhoud, of wat met tussenpozen optreed. Daarnaast kan tussentijds bloedverlies optreden, dit komt door het barsten van de cyste wat gepaard gaat met hevige pijn. Er is nog geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van een cyste in de baarmoeder.

Cysten baarmoeder

Cysten kunnen overal in het lichaam voor komen, zo ook in de baarmoeder. Bij het hebben van een cyste in de baarmoeder zal er hevige pijn opgemerkt worden die langere tijd aanhoud, en soms met tussenpozen gepaard gaat. Ook kan er bloedverlies optreden buitenom de menstruatie, dit gaat ook weer samen met een hevige pijn door het barsten of scheuren van een cyste.

In de meeste gevallen zijn cysten goedaardig, met een echo zal bekeken worden hoe groot de cyste is. Deze zal wanneer het klein is uit zijn eigen verdwijnen, is de cyste groot dan zal er een kijkoperatie plaatsvinden om de cyste te verwijderen.