Wilt u weten wat de baarmoeder grootte is? De baarmoeder wordt ook wel de uterus genoemd en de grootte baarmoeder heeft de grootte van een peer. De baarmoeder ligt in de bekkenholte achter de urineblaas en voor de endeldarm.

De grootte van baarmoeder wordt op zijn plaats gehouden door een aantal banden die ook wel ligamenten genoemd worden. De grote baarmoeder bestaat uit twee delen namelijk het lichaam en de baarmoederhals. Het lichaam is via de eileiders verbonden met de eierstokken.

Zo kan er ook nog in het lichaam een innesteling van een bevruchte eicel plaatsvinden. Daarnaast vormt de baarmoederhals de verbinding met de buitenwereld, met de baarmoedermond als verbinding tot de vagina.

Bestaat een te grote baarmoeder?

De baarmoederwand bestaat uit vier lagen en de buitenste laag bestaat voornamelijk uit glad spierweefsel wat tijdens een bevalling sterk samentrek om de baby uit te drijven en dit wordt ook wel wee├źn genoemd.

Daarna komt er weer een laag met veel spieren en bloedvaten. De derde laag bestaat uit ringvormig spierweefsel en hierop leunt de baby gedurende de zwangerschap. De binnenste laag is het baarmoederslijmvlies en dit bestaat uit twee lagen, namelijk de basale laag en de functionele laag.